Over Manuela

Na mijn afstuderen in de Franse Taal- en Letterkunde (1986) en in de Wijsbegeerte (1992) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen verhuisde ik in 1992 naar Brussel waar ik als assistent aan de slag kon bij galerie rodolphe janssen. In 1994 vestigde ik mij in Milaan waar ik achtereenvolgens werkte bij Galleria Massimo De Carlo en Galerie Karsten Greve.

Manuela op Art Rotterdam, 2010, met werk van Peggy Franck.

In 2004 startte ik mijn eigen galerie – onder de naam KLERKX – gespecialiseerd in opkomend talent uit binnen- en buitenland onder wie Peggy Franck, Marijn van Kreij, Navid Nuur, Ariel Schlesinger, Josef Schulz, Jennifer Tee en Otto Zitko. Ook werkte ik samen met gastcuratoren onder wie Hans Theys voor de tentoonstelling ‘Tumbleweed Spin Off’ in 2007, met werk van oa Vaast Colson, Lieven Segers, Danny de Vos, Guy Rombouts en Bernd Lohaus.

Met de galerie nam ik deel aan internationale kunstbeurzen waaronder Liste (Basel), NADA (Miami), Artissima (Turijn), FIAC (Parijs), Art Brussels en Art Rotterdam. In 2010 keerde ik met mijn dochter Romane (2002) terug naar Nederland en vestigden wij ons in Amsterdam. In datzelfde jaar ontmoette ik uitgever en kunstverzamelaar Oscar van Gelderen met wie ik in 2012 trouwde en bonusdochter Ori (1998) kreeg. Eveneens in 2012 startten Oscar en ik ons bedrijf Klerkx International Art Management, een agentschap voor kunstenaars en galeries op het gebied van PR, sales en strategisch & zakelijk advies en in 2018 verscheen ons boek ‘Ontroerend goed: van kunst kijken naar kunst kopen’ dat uitkwam bij Meulenhoff. Medio 2022 verschijnt mijn tweede boek (eveneens bij Meulenhoff) op het snijvlak tussen kunst, mode en filosofie.

Tumbleweed Spin Off, KLERKX, Milaan, 2007, curator: Hans Theys, met werk van o.a. Vaast Colson, Lieven Seegers en Pol Mathé. Onder: Solo tentoonstelling Otto Zitko, KLERKX, Milaan, 2009

Contact

Manuela Klerkx
Amsterdam

+31 (0)6 81352448

info@manuelaklerkx.nl