Agentschap

Ik vertegenwoordig een klein aantal kunstenaars die ik al enige jaren en op intensieve wijze begeleid. Dat kan in samenwerking met een galerie of een beurs, in de vorm van een publicatie, door het produceren van een tentoonstelling, het bemiddeling of correspondentie, etc. De volgende kunstenaars vallen onder mijn agentschap:

Karen Birnholz

De uit New York afkomstige, in Amsterdam wonende, Karen Birnholz heeft haar specialiteit gemaakt van het werken met cement. Haar ‘Cement Paintings’ bestaan uit abstracte beelden van cement gemengd met pure kleurpigmenten (afkomstig uit Venetië). Ze noemt ze bewust 3D schilderijen in plaats van beelden, omdat het haar gaat om de technieken die behoren bij het schilderproces zoals kleurgebruik en compositie en omdat ze een voor- en achterkant hebben.

Website:

karenbirnholz.com

Instagram:

@karen_birnholz

‘Sandwiched in Pink’, 2005, cement en kleurenpigment, 28 x 55 cm; Poof! (Interpretations series), 2019, cement, kleurenpigment, ijzer (standaard), 59 x 59 cm

Loes Koomen

Sinds 2017 werk ik intensief samen met Loes Koomen. In korte tijd is haar werk opgepikt en inmiddels al op veel plekken te zien geweest, zoals bij BIG Art in het HEM (2019), De Kunst van Brood in Het Sieraad (2019), bij BIG Art in de Bijlmerbajes (2018), op This Art Fair (2017) en tijdens de Open Ateliers in Loods 6 (2017). Haar eerst solo toonstelling vond plaats in de zomer van 2020 bij galerie Stigter Van Doesburg in Amsterdam.

Meer werk van Loes is te zien op GalleryViewer.

Media:

De Telegraaf

Het Parool

GalleryViewer

Museumtijdschrift

Website

loeskoomen.nl

Atelier Loes Koomen en Blow Up series #3, 2022, acryl en inkt op doek, 70 x 100 cm

Jackie Mulder

Uitgangspunt in het werk van Jackie Mulder is de werking van de geest die voortdurend schakelt tussen heden en verleden, heen en weer springt tussen wazig en haarscherp en fascinerende verbindingen maakt.

Zelf zegt ze hierover: 

‘Het brein blokkeert bepaalde herinneringen en vult de lege plekken op met de kracht van de verbeelding. Dat stelt ons in staat om de wereld om ons heen naar eigen inzicht te manipuleren. Door mijn beelden te deconstrueren en opnieuw te verbinden door te hechten en te plakken, ontstaat een nieuwe, gelaagde realiteit. Ik gebruik de onregelmatigheid van de draad om ermee te tekenen als een potlood dat over het beeld meandert. Ik laat de draad verbinden en scheiden als abstractie voor een leven van herinneringen, zoeken en denken. Ik gebruik verschillende technieken zoals houtskool, stikwerk, bijenwas, delen uit oude boeken, inkt en verf om te verbergen en te accentueren. Al deze werken zijn unica en worden gekenmerkt door hun tactiliteit. In een contemplatief proces dat ontstaat door repetitief handwerk creëer ik een eigen wereld, kalmeer ik mijn geest en herstel ik wat beschadigd is. Mijn werk is letterlijk en figuurlijk ‘helend’. 

In maart 2022 is werk  van Jackie te zien op de Haarlemmerstraat 122 in Amsterdam op vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur en op afspraak via info@jackiemulder.nl.

Meer werk van Jackie is binnenkort te zien op de KunstRai in Amsterdam van 13 t/m 18 april 2022 bij Janknegt Gallery

Media:

Gomma Photography

Het Parool

Kwerfeldein

Website:

jackiemulder.nl

Instagram:

@jackiemulder

 

Jackie Mulder, vier werken uit de ‘Thought Trails’ serie, 2022

Frans Klerkx

Frans Klerkx beschouwt het creatieve proces als het bezielen van materiaal waardoor een simpel teken op een vel papier of waardeloos materiaal betekenis krijgt (wabi-sabi). In zijn schilderijen en beeldhouwkunst is hij altijd op zoek naar betekenis in een combinatie van geometrische en organische vormen, stilstand en beweging, het platte vlak versus de driedimensionale ruimte. Bij zijn zogenaamde ‘plaatplastieken’ ligt de oorsprong in het vouwen van een vel papier. Nog dagelijks verrast hij zichzelf  met het oneindig aantal vormen die al doende ontstaan uit niets anders dan een of meerdere vouwen in een blad. Daarvan maakt hij vervolgens een maquette in karton die hij laat uitvoeren in corten-staal, aluminium of hout.

Website:

fransklerkx.nl

Instagram:

@frans_klerkx

Frans Klerkx, 2 Plaatplastieken in Cortenstaal en een papieren model

Mariecke van der Linden

Mariecke van der Linden is beeldend kunstenaar en opera-componist. Haar olieverfschilderijen zijn te herkennen aan de rijke beeldtaal, de soepele schilderstoets en een gevarieerd kleurenpalet. Mariecke is een begenadigd portretschilder maar haar talent komt het best tot zijn recht in haar vrije werk dat rijk is aan religieuze, mythologische, kunsthistorische en autobiografische verwijzingen. De ontroering die ze weet te leggen in haar geschilderde dromen of sprookjes zijn van een grote schoonheid en een grote onderliggende betekenis. 

Mariecke werkt veel samen met haar partner, componist en saxofonist Yuri Honing. In samenwerking met Yuri en Museum de Fundatie publiceerde ze in 2018-2019 het kunst- en verhalenboek Goldbrun, een kapel voor Europa. En in mei 2022 opent hun gezamenlijke tentoonstelling ‘Bluebeard’, in Kasteel het Nijenhuis.

Instagram:

@marieckevanderlinden

Mariecke van der Linden, drie werken uit de ‘Bluebeard’ serie, in mei 2022 te zien in Kasteel Het Nijenhuis

Coaching

Ik adviseer kunstenaars – met of zonder galerie, jong of mid-career – op inhoudelijk (artistiek), strategisch/communicatief en zakelijk/financieel gebied. Afhankelijk van de behoeftes van de kunstenaar komen de volgende vragen aan bod:

  • Hoe positioneer ik mijzelf als kunstenaar
  • Hoe vind ik een galerie
  • Hoe schrijf ik een artist statement
  • Hoe creëer ik meer offline en online zichtbaarheid
  • Wat is een redelijke oplage voor mijn foto’s
  • Hoe bepaal ik mijn prijzen

In de praktijk fungeer ik als sparring partner of vertrouwenspersoon die vanuit de inhoud, en op onafhankelijke wijze, naar het werk kijkt. Aan de hand van het soort werk, de fase waarin het zich bevindt en de persoonlijke situatie van de kunstenaar en diens behoeftes en verlangens, geef ik advies. Op deze manier hoop ik met de kunstenaar een basis te vormen van waaruit zij/hij verder kan, al dan niet met een galerie.

Contact

Manuela Klerkx
Amsterdam

+31 (0)6 81352448

info@manuelaklerkx.nl