Agentschap

Ik vertegenwoordig een klein aantal kunstenaars die ik al enige jaren en op intensieve wijze begeleid. Dat kan in samenwerking met een galerie of een beurs, in de vorm van een publicatie, door het produceren van een tentoonstelling, het bemiddeling of correspondentie, etc. De volgende kunstenaars vallen onder mijn agentschap:

Karen Birnholz

De uit New York afkomstige, in Amsterdam wonende, Karen Birnholz heeft haar specialiteit gemaakt van het werken met cement. Haar ‘Cement Paintings’ bestaan uit abstracte beelden van cement gemengd met pure kleurpigmenten (afkomstig uit Venetië). Ze noemt ze bewust 3D schilderijen in plaats van beelden, omdat het haar gaat om de technieken die behoren bij het schilderproces zoals kleurgebruik en compositie en omdat ze een voor- en achterkant hebben.

Website:

karenbirnholz.com

Instagram:

@karen_birnholz

‘Sandwiched in Pink’, 2005, cement en kleurenpigment, 28 x 55 cm; Poof! (Interpretations series), 2019, cement, kleurenpigment, ijzer (standaard), 59 x 59 cm

Loes Koomen

Sinds 2017 werk ik intensief samen met Loes Koomen. In korte tijd is haar werk opgepikt en inmiddels al op veel plekken te zien geweest, zoals bij BIG Art in het HEM (2019), De Kunst van Brood in Het Sieraad (2019), bij BIG Art in de Bijlmerbajes (2018), op This Art Fair (2017) en tijdens de Open Ateliers in Loods 6 (2017). Haar eerst solo toonstelling vond plaats in de zomer van 2020 bij galerie Stigter Van Doesburg in Amsterdam.

Meer werk van Loes is te zien op GalleryViewer.

Media:

De Telegraaf

Het Parool

GalleryViewer

Museumtijdschrift

Website

loeskoomen.nl

Atelier Loes Koomen en Blow Up series #3, 2022, acryl en inkt op doek, 70 x 100 cm

Frans Klerkx

Frans Klerkx beschouwt het creatieve proces als het bezielen van materiaal waardoor een simpel teken op een vel papier of waardeloos materiaal betekenis krijgt (wabi-sabi). In zijn schilderijen en beeldhouwkunst is hij altijd op zoek naar betekenis in een combinatie van geometrische en organische vormen, stilstand en beweging, het platte vlak versus de driedimensionale ruimte. Bij zijn zogenaamde ‘plaatplastieken’ ligt de oorsprong in het vouwen van een vel papier. Nog dagelijks verrast hij zichzelf  met het oneindig aantal vormen die al doende ontstaan uit niets anders dan een of meerdere vouwen in een blad. Daarvan maakt hij vervolgens een maquette in karton die hij laat uitvoeren in corten-staal, aluminium of hout.

Website:

fransklerkx.nl

Instagram:

@frans_klerkx

Frans Klerkx, 2 Plaatplastieken in Cortenstaal en een papieren model

Coaching

Ik adviseer kunstenaars – met of zonder galerie, jong of mid-career – op inhoudelijk (artistiek), strategisch/communicatief en zakelijk/financieel gebied. Afhankelijk van de behoeftes van de kunstenaar komen de volgende vragen aan bod:

  • Hoe positioneer ik mijzelf als kunstenaar
  • Hoe schrijf ik een artist statement
  • Hoe vind ik een galerie
  • Hoe creëer ik meer offline en online zichtbaarheid
  • Wat is een redelijke oplage voor mijn foto’s
  • Hoe bepaal ik mijn prijzen

In de praktijk fungeer ik als sparring partner of vertrouwenspersoon die vanuit de inhoud, en op onafhankelijke wijze, naar het werk kijkt. Aan de hand van het soort werk, de fase waarin het zich bevindt en de persoonlijke situatie van de kunstenaar en diens behoeftes en verlangens, geef ik advies. Op deze manier hoop ik met de kunstenaar een basis te vormen van waaruit zij/hij verder kan, al dan niet met een galerie.

Contact

Manuela Klerkx
Amsterdam

+31 (0)6 81352448

info@manuelaklerkx.nl